torstai 19. kesäkuuta 2014

Fit Foodin kevyemmät pasteijat.




Ohjeesta tulee 7 pasteijaa.

Yhden pasteijan arvot :

31 kaloria
P. 3.3g
H. 3g
R. 0.5g



Taikina on siis sama kuin eilisen Napoleon piirakan. Makeutuksen tilalle suola ja valkosipulmauste.

Taikina:
20g Lupiinijauhoa. Foodin.
20g Pofiber, perunakuitujauho.
15g Tattarihiutaleita.(Keskisen myllyn)
5g Psyllium. Foodin tai saa myös S-marketista.
1 tl leivinjauhe.
Suola 1 tl
Valkosipulijauhe 1 tl.
150g vettä, lämmin.

Täytteeksi sopii mikä vaan, voit käyttää mielikuvitusta ja tehdä sen esim. Jauhelihasta, katkaravuista, tonnikalasta, lohesta tai kasviksista. Pavut sopivat myös hyvin täytteeksi.

Itse käytin:
2 keitettyä valkuaista 85g
86g  tuoreita herkkusieniä.
51g sipulia.
45g kaalia
15g Greek style yoghurt. 
Suola, valkosipuli, sinappi, pizzamauste, chilikastike.

Valmiina uuniin 175 astetta, 20 min.

Paista täytteet pannulla, paisti jogurtti. Itse paistoin vedessä, jolloin et tarvitse rasvaa paistamiseen. Lisää mausteet. Kaada laita pieneen kippoon ja lisää jogurtti, sinappi, chilikastike ja muut mausteet. Sekoita ja jätä odottamaan taikinan valmistumista.

Taikinan valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vesi. Sekoita kunnes tulee taikinamaista.
Muotole palloksi ja kauli ohueksi levyksi kahden levinpaperin välissä ja leikkaa sopivia paloja, itse käytin pakasterasiaa muottina.
Kerää ylijäämätaikinat ja toista kunnes koko taikina on käytetty.


Kuoresta tulee rapea, muttei liian kova.

Täytettä menee noin 1 1/2 tl per/pasteja.
Täytä ja liimaa reunat kiinni. Itse kostutin reunoja hieman vedellä ja painoin saumat kiinni haarukalla.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 
Pasteijoita ei tarvitse voidella munalla, pieni kostutus vedellä riittää.

Koko satsit arvot:
213 kaloria
P. 23g
H. 21g
R. 3.7g


Näihin jää koukkuun, kun ovat niin helppoja muokattavia. Voit tehdä rullia, isompi tai pienempiä. Mykyjä tai karjalanpiirakakoita, jos rypyttäminen on hallussa. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti