lauantai 28. kesäkuuta 2014

Fit Foodin Suklaa/tuorejuusto muffinit.

Kaikkihan tykkää muffinesseista ja näistä ei voi olla tykkäämättä.
3 isoa muffinia.

Suklaa taikina:

1 valkuainen (35g)
10g Micro whey suklaa proteiini.
1 tl Kaakaojauho, Cocovin.
1 tl leivinjauhe.
10g pofiber.
10g tattarihiutale tai kaurahiutale.
10g kookosjauho.
10g lupiinijauho (tai sama määrä kookosjauhoa)
75g Kahvia.
Makeutusta maun mukaan.

Vaahdota valkuainen ja sekoita eri kupissa kuivat aineet keskenään. Lisää jauhoihin kahvi ja sekoita sellaiseksi kuohkeaksi massaksi. Lisää valkuaisvaahto lopuksi joukkoon ja kumoa suklaa taikina muffinivuokiin. 

Tuorejuustotäyte:

30g tuorejuustoa, 3% Philadelphia.
20g Total kreikkalainen jogurtti tai maitorahkaa.
Muutama tippa vanilla esanssia ja makeutusta maun mukaan. Vatkaa sekaisin ja laita tuorejuusto sekoitus suklaataikinan päälle. Voit myös laittaa niitä vuorotellen vuokaan.

180 astetta ja noin 20 minuuttia.
Uuniin menossa.


Yhdessä Muffinissa on 66 kaloria
P. 8.4g
H. 4.5g
R. 1.3g



Kyllähän tästä kakunkin voi tehdä jos muffinivuokia ei ole. Laitat  pieneen syvään lautaseen ja paistat ehkä hiukan kauemmin uunissa.
Tästä tuli todella suussasulava, eikä yhtään jauhomainen ja kostea kakkunen.

Alkuperäinen ohje on Täältä.
Hieman muokkasin sitä kevyemmäksi.





6 kommenttia:

  1. Mä en kestä! Kokeilin tehdä näitä ja nää on niiiiiiiiiiiiin hyviä! Vie kielen mennessään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla :) sun pitää kokeilla myös sitä vaaleaa versiota, sekin vie kielen ;)

      Poista
  2. Tein prikulleen ohjeen mukaan (punnitsin kaikki aineet grammalleen tarkkaan) ja silti muffinsien pohjataikinasta tuli kovaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Tarkoitatko kuivaa? Jotkut jauhot kaipaavat enemmän nestettä, riippuen jauhomerkistä. Itselläni jos esim Kookosjauho onkin eri jauhoa kuin edellisellä kerralla se saattaa tarvita enemmän kosteutta.

      Poista
  3. Ehkä kuivahko lopputulos johtui eri valmistajan tuotteista. Hyvää se kuitenkin oli ja vaikka tarkoitukseni oli syödä yksi muffinssi päivässä, vetäisin 6 kpl kahdessa päivässä. Tänään leivon moninkertaisen satsin. Käytin steviaa makeutuksena ja yleensä sen annostelu ei osu minulla kohdalleen, mutta tällä kertaa onnistuin. Kiitos hyvistä resepteistä ! Ainoa miinus, että ne paukuttavat aika paljon kuitunsa vuoksi :-)))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja Hyvä että maistui ja totta tosiaan, kuitua tulee hitokseen välillä :) jos jättää esim Pofiberin pois, kuidun määrä vähenee aika paljon. Korvaa sen muilla jauhoilla, silloin saa taas olla tarkkana nesteen määrän kanssa, koska fiber imaisee vettä enemmän kuin muut jauhot.

      Poista